Újjászületés

Keresztény felekezetek közötti párbeszéd

Házigazdák

Dohi Zoltán, Simon András, Szilveszter László

Hozzászólások

2016.12.31. 12:49 Újjászületés

Szilveszteri gondolatok

petarda.gif  A szilveszter éjszakáján szokásos petárdázás eredete egy ősi pogány gyökerekkel rendelkező népszokásra vezethető vissza. A hiedelem szerint ezen az éjszakán a szellemvilág sötét oldalának erői nagy erőkkel próbálnak beavatkozni az emberek életébe, ennek következtében ostorpattogtatással vagy más eszközökkel történő zajkeltéssel próbálják a démonokat elűzni, távol tartani. Meghökkentő, hogy az archaikus népi kultúrában elrejtett tudás ezek szerint még mindig őrzi egy korábbi isteni kinyilatkoztatás nyomait, amely táplálkozzon bár a Bibliából vagy máshonnan, komoly figyelmeztetés mindenki számára.

   A tudás tehát adott, csak ami nagyon szomorú, hogy a rá adott válasz(a zajkeltés), a reakció az teljesen hatástalan, elhibázott. A démonok nem félnek az ostortól, viszont ami történik ilyenkor, az kifejezetten vonzza őket:a vad ivászatok, szilveszteri bulik, féktelen lakomák széles kaput tárnak a sötétség erői számára. A keresztény ember olyan harcos, aki számára végzetes lehet az ellenség lebecsülése. Krisztus urunk figyelmeztetett minket arra, hogy a démonok annyira erősek, hogy az ő segítsége nélkül tehetetlenek vagyunk velük szemben. Vannak olyanok közöttük, amelyeket csak imával és böjttel lehet távol tartani. Szomorú, hogy a keresztény világban milyen nagy teret nyernek a sötétség erői ilyenkor. Legyen jó hír testvéreim számára, hogy az írás szerint,,AZÉRT JELENT MEG AZ ISTENNEK FIA, HOGY AZ ÖRDÖG MUNKÁIT LERONTSA (János 1/3,8.)

   Ezen ige fényében kívánok mindenkinek Boldog új évet, a világosság Istenének kegyelméből való lelki megújulást, győzelmet, újjászületést az esztendő megújulásával együtt!

                                                                                (Simon András)

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenymisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr7612085751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varga Zoltan 2020.06.29. 07:58:16

most még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal))
nagy fiamat elküldték virus miatt ,, a kissebb ö két honapig virus miatt betegre kellett mennie nem dolgoztak )) cimem,, varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636 ..MEGMÜTÖTTEK AZOTA NEHÉZ MUNKÁT NEM VÉGEZHETEK ...LÁGYRÉSZEN VAN EGY SIPOLY A MÜTÉT A HEREZACSKON LÉVÖ TÁLYOG MIATT VOLT AMI MAGAS CUKOR MIATT A,LAKULT KI NAPI 55 EGYSÉG INZULINT KAPOK ..KÉREM SEGITSÉGÜKET !!VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 segitsenek lassan mindent kikapcsolnak kissebbik fiam 20 éves albérletben van nagy fiam 27 éves csaladja van nekünk nincs segitség bankszámlán inkasszo van fele pénzt végrehajto levonja nekem közmunkán 37 ezer ftot kapok ,,,provident tartozás NINCS SENKINK... KÉREM SEGITSEN !!
süti beállítások módosítása