Újjászületés

Keresztény felekezetek közötti párbeszéd

Házigazdák

Dohi Zoltán, Simon András, Szilveszter László

Hozzászólások

2016.12.31. 12:49 Újjászületés

Szilveszteri gondolatok

petarda.gif  A szilveszter éjszakáján szokásos petárdázás eredete egy ősi pogány gyökerekkel rendelkező népszokásra vezethető vissza. A hiedelem szerint ezen az éjszakán a szellemvilág sötét oldalának erői nagy erőkkel próbálnak beavatkozni az emberek életébe, ennek következtében ostorpattogtatással vagy más eszközökkel történő zajkeltéssel próbálják a démonokat elűzni, távol tartani. Meghökkentő, hogy az archaikus népi kultúrában elrejtett tudás ezek szerint még mindig őrzi egy korábbi isteni kinyilatkoztatás nyomait, amely táplálkozzon bár a Bibliából vagy máshonnan, komoly figyelmeztetés mindenki számára.

   A tudás tehát adott, csak ami nagyon szomorú, hogy a rá adott válasz(a zajkeltés), a reakció az teljesen hatástalan, elhibázott. A démonok nem félnek az ostortól, viszont ami történik ilyenkor, az kifejezetten vonzza őket:a vad ivászatok, szilveszteri bulik, féktelen lakomák széles kaput tárnak a sötétség erői számára. A keresztény ember olyan harcos, aki számára végzetes lehet az ellenség lebecsülése. Krisztus urunk figyelmeztetett minket arra, hogy a démonok annyira erősek, hogy az ő segítsége nélkül tehetetlenek vagyunk velük szemben. Vannak olyanok közöttük, amelyeket csak imával és böjttel lehet távol tartani. Szomorú, hogy a keresztény világban milyen nagy teret nyernek a sötétség erői ilyenkor. Legyen jó hír testvéreim számára, hogy az írás szerint,,AZÉRT JELENT MEG AZ ISTENNEK FIA, HOGY AZ ÖRDÖG MUNKÁIT LERONTSA (János 1/3,8.)

   Ezen ige fényében kívánok mindenkinek Boldog új évet, a világosság Istenének kegyelméből való lelki megújulást, győzelmet, újjászületést az esztendő megújulásával együtt!

                                                                                (Simon András)

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenymisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr6412085751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.