Újjászületés

Keresztény felekezetek közötti párbeszéd

Házigazdák

Dohi Zoltán, Simon András, Szilveszter László

Hozzászólások

2012.08.28. 18:40 Újjászületés

Rémhírek igézetében ...

 

 
 

szabadkömüves.jpeg Vigyázzatok, mert új világrend készül. Most veszi át a teljes hatalmat a világkormány.

  A szabadkőművesek rögzítik az adatainkat, beszélgetéseinket, hogy aztán bármikor megtalál-hassanak. Épülnek Amerikában a koncentrációs táborok, gonosz- tevők betegségeket okozó globális védőoltást terveznek.  

 

   Ilyen és hasonló rémhírek, összeesküvés-elméletek és videók keringenek ezerszámra a világhálón, ezeket küldik tovább körlevelekben ismert és ismeretlen jóakaróink. Például: youtu.be/doQbjQnpRvg És hogy még cifrább legyen a helyzet, számos, önmagát kereszténynek valló csoport hirdeti is ezeket: http://utolsoidok.com/tag/szabadkomuves/

 

  

    Tudjátok, testvérek, hogy én miért nem hiszek ezeknek a videóknak? Például azért, mert a manipulatív ráhatás ugyanazon eszközeivel készülnek, mint a médiahírek, a politikai kampányok vagy a reklámok. Halomra összevágott, valószínűleg nem is az adott helyszínről származó sokkoló képek, sablonos „rettegő” szövegek, túlzó kijelentések, manipulatív általánosítások, az üzenetet tízszer megismétlő, a nézők tudatába belesulykolni akaró feliratok. Az eszközök elárulják a célt: rettegj, hogy befolyásolható légy, higgy nekünk, hogy később bármit lenyomhassunk a torkodon, bízz bennünk, mert csak mi fogunk megvédeni téged.   Mindez szerintem annyira átlátszó, és annyira távol áll a keresztény ember gondolkodásmódjától, világszemléletétől, hogy azt is mondhatnám, aki ilyesmikben hisz, az keresztény nem lehet. Mert vajon Néró vagy Domitianus Rómájában jobb volt a Krisztushívők helyzete? Mégis rengetegen vállalták fel hitüket, és ha kellett a mártírsorsot is. Nem rettegtek puhányként a kis odújaikban videókat nézegetve, nem féltették az életüket mindentől és mindenkitől, hanem tisztességgel vállalták tetteiket, sorsukat, és hirdették az Evangéliumot. "Semen est sanguis christianorum"- mondta Tertullianus.   Ha tehát -- ad absurdum -- mindaz még igaz is lenne, amiket ezek a videók összehordanak, nekünk akkor se kellene sem többet, sem kevesebbet tennünk, mint haladni az úton Krisztussal, Krisztusért! Mert a szabadságunkat és a hitünket senki sem veheti el tőlünk sem szögesdróttal, sem táborokkal, sem pedig a testünk meggyilkolásával. Azt csak mi magunk adhatjuk fel önként, talán éppen úgy, hogy bedőlünk ezeknek a rémhíreknek, és elkezdünk félni még a saját árnyékunktól is.   A gyáva, bujkáló és az állandóan rémhíreket suttogó embernek nincs hazája, még a mennyországban sem. Ha pedig hiszünk abban, hogy Isten minden cselekedetünket látja, akkor nincs amit titkolnunk sem az államtól, sem a világkormánytól sem a szabadkőművesektől sem valami másfajta fantomszervezettől.

 


   Ne féljetek testvérek, és ne sirassátok magatokat, hanem inkább örüljetek az Úrban, aki nap mint nap kiárasztja kegyelmét minden haszontalan teremtményére: zsidóra, görögre és pogányra egyaránt: "Ha tehát Krisztussal feltámadtatok, keressétek, ami fönt van, ahol Krisztus ül az Isten jobbján. Ami ott fönn van, arra legyen gondotok, ne a földiekre. [...] Vessétek le a régi embert szokásaival együtt, és öltsétek föl az újat, aki állandóan megújul Teremtőjének képmására a teljes megismerésig. Itt már nincs görög vagy zsidó, körülmetélt vagy körülmetéletlen, barbár vagy szittya, szolga vagy szabad, hanem Krisztus minden mindenben." (Kol 3/ 1-12.)

                                            (Szilveszter László)

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenymisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr954737864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit70 · http://janos738.blogspot.com/ 2012.09.08. 06:32:26

Nem biztos, hogy nekünk a rémhírekkel kell foglalkozni. Ha valaki mindennapos - mindenórás kapcsolatban van Istennel, akkor Ő bizonyára vezetni fogja őt.
Fel fogja hívni a figyelmünket arra, ami tényleg veszélyes.