Újjászületés

Keresztény felekezetek közötti párbeszéd

Házigazdák

Dohi Zoltán, Simon András, Szilveszter László

Hozzászólások

2012.08.28. 18:40 Újjászületés

Rémhírek igézetében ...

 

 
 

szabadkömüves.jpeg Vigyázzatok, mert új világrend készül. Most veszi át a teljes hatalmat a világkormány.

  A szabadkőművesek rögzítik az adatainkat, beszélgetéseinket, hogy aztán bármikor megtalál-hassanak. Épülnek Amerikában a koncentrációs táborok, gonosz- tevők betegségeket okozó globális védőoltást terveznek.  

 

   Ilyen és hasonló rémhírek, összeesküvés-elméletek és videók keringenek ezerszámra a világhálón, ezeket küldik tovább körlevelekben ismert és ismeretlen jóakaróink. Például: youtu.be/doQbjQnpRvg És hogy még cifrább legyen a helyzet, számos, önmagát kereszténynek valló csoport hirdeti is ezeket: http://utolsoidok.com/tag/szabadkomuves/

 

  

    Tudjátok, testvérek, hogy én miért nem hiszek ezeknek a videóknak? Például azért, mert a manipulatív ráhatás ugyanazon eszközeivel készülnek, mint a médiahírek, a politikai kampányok vagy a reklámok. Halomra összevágott, valószínűleg nem is az adott helyszínről származó sokkoló képek, sablonos „rettegő” szövegek, túlzó kijelentések, manipulatív általánosítások, az üzenetet tízszer megismétlő, a nézők tudatába belesulykolni akaró feliratok. Az eszközök elárulják a célt: rettegj, hogy befolyásolható légy, higgy nekünk, hogy később bármit lenyomhassunk a torkodon, bízz bennünk, mert csak mi fogunk megvédeni téged.



   Mindez szerintem annyira átlátszó, és annyira távol áll a keresztény ember gondolkodásmódjától, világszemléletétől, hogy azt is mondhatnám, aki ilyesmikben hisz, az keresztény nem lehet. Mert vajon Néró vagy Domitianus Rómájában jobb volt a Krisztushívők helyzete? Mégis rengetegen vállalták fel hitüket, és ha kellett a mártírsorsot is. Nem rettegtek puhányként a kis odújaikban videókat nézegetve, nem féltették az életüket mindentől és mindenkitől, hanem tisztességgel vállalták tetteiket, sorsukat, és hirdették az Evangéliumot. "Semen est sanguis christianorum"- mondta Tertullianus.



   Ha tehát -- ad absurdum -- mindaz még igaz is lenne, amiket ezek a videók összehordanak, nekünk akkor se kellene sem többet, sem kevesebbet tennünk, mint haladni az úton Krisztussal, Krisztusért! Mert a szabadságunkat és a hitünket senki sem veheti el tőlünk sem szögesdróttal, sem táborokkal, sem pedig a testünk meggyilkolásával. Azt csak mi magunk adhatjuk fel önként, talán éppen úgy, hogy bedőlünk ezeknek a rémhíreknek, és elkezdünk félni még a saját árnyékunktól is.



   A gyáva, bujkáló és az állandóan rémhíreket suttogó embernek nincs hazája, még a mennyországban sem. Ha pedig hiszünk abban, hogy Isten minden cselekedetünket látja, akkor nincs amit titkolnunk sem az államtól, sem a világkormánytól sem a szabadkőművesektől sem valami másfajta fantomszervezettől.

 


   Ne féljetek testvérek, és ne sirassátok magatokat, hanem inkább örüljetek az Úrban, aki nap mint nap kiárasztja kegyelmét minden haszontalan teremtményére: zsidóra, görögre és pogányra egyaránt: "Ha tehát Krisztussal feltámadtatok, keressétek, ami fönt van, ahol Krisztus ül az Isten jobbján. Ami ott fönn van, arra legyen gondotok, ne a földiekre. [...] Vessétek le a régi embert szokásaival együtt, és öltsétek föl az újat, aki állandóan megújul Teremtőjének képmására a teljes megismerésig. Itt már nincs görög vagy zsidó, körülmetélt vagy körülmetéletlen, barbár vagy szittya, szolga vagy szabad, hanem Krisztus minden mindenben." (Kol 3/ 1-12.)

                                            (Szilveszter László)

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenymisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr544737864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit70 · http://janos738.blogspot.com/ 2012.09.08. 06:32:26

Nem biztos, hogy nekünk a rémhírekkel kell foglalkozni. Ha valaki mindennapos - mindenórás kapcsolatban van Istennel, akkor Ő bizonyára vezetni fogja őt.
Fel fogja hívni a figyelmünket arra, ami tényleg veszélyes.

Varga Zoltan 2020.06.29. 07:59:23

most még segitsenek számla kifizetésében 20 ezer ftal))
nagy fiamat elküldték virus miatt ,, a kissebb ö két honapig virus miatt betegre kellett mennie nem dolgoztak )) cimem,, varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636 ..MEGMÜTÖTTEK AZOTA NEHÉZ MUNKÁT NEM VÉGEZHETEK ...LÁGYRÉSZEN VAN EGY SIPOLY A MÜTÉT A HEREZACSKON LÉVÖ TÁLYOG MIATT VOLT AMI MAGAS CUKOR MIATT A,LAKULT KI NAPI 55 EGYSÉG INZULINT KAPOK ..KÉREM SEGITSÉGÜKET !!VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 segitsenek lassan mindent kikapcsolnak kissebbik fiam 20 éves albérletben van nagy fiam 27 éves csaladja van nekünk nincs segitség bankszámlán inkasszo van fele pénzt végrehajto levonja nekem közmunkán 37 ezer ftot kapok ,,,provident tartozás NINCS SENKINK... KÉREM SEGITSEN !!
süti beállítások módosítása