Újjászületés

Keresztény felekezetek közötti párbeszéd

Házigazdák

Dohi Zoltán, Simon András, Szilveszter László

Hozzászólások

2011.02.27. 13:40 Újjászületés

Egyszerű lelki eledel

Teremtés Könyve - I. Móz./ 1,20-31

 

 

     A TEREMTÉS KÖNYVE szerint ISTEN a hatodik napon, megteremtette a szárazföldi állatokat, de még ugyanaz nap az ember teremtése is megtörténik.Megteremtette tehát Isten az embert a maga képére: Isten képére teremtette őt." ( I. Móz. 1,27.)

  Mit jelenthet az istenképiségünk?

 

Mindenek előtt figyelni kell arra  hogy az ige nem az emberről mond el valamit, hanem a Teremtőről. Ő amikor az embert elgondolta és megteremtette, önmagát a legtökéletesebbet, a legteljesebbet vette mintának. Továbbá, az istenképiség értelmezésénél semmiképpen nem lehet arról szó, hogy Istennek van teste. Inkább azt mondhatjuk, az ember istenképisége tartalmazza azt hogy Isten és ember érthetik egymást, beszélgethetnek egymással, közölhetnek egymással mondanivalókat. Valamint, az ember alkalmas társ arra hogy közösségben legyen Istennel.

Mindezeket elsőnek a 31. vers erősíti meg. Isten úgy tesz az emberrel és úgy szól hozzá, hogy az képes megérteni.És látta Isten, hogy mindaz, amit alkotott nagyon jó." Tehát, ebből a szempontból nézve ilyen a mi Teremtönk és ilyenek vagyunk mi. Ezért naponkénti hála, köszönet zengjen szívünkből és ajkunkról. Öröm és boldogság töltsön el minket, az emberiséget, a világot.

                                       

                                                                (Bakó Béla Pál)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenymisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr432694704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása